fbpx

Privacybeleid

Als je Picnic gebruikt, wil je dat er zorgvuldig met je gegevens wordt omgegaan en dat deze niet bij Jan en alleman terechtkomen. En terecht. Daarom nemen we jouw privacy serieus.

Ook vinden we het belangrijk dat je begrijpt welke gegevens we verzamelen en wat we daarmee doen. We hebben ons privacybeleid daarom zo duidelijk mogelijk opgeschreven.

Om te beginnen: we doen ons best om Picnic voor jou op maat te maken, zodat je snel en makkelijk boodschappen kunt doen. Daarbij gebruiken we jouw persoonsgegevens. Je kunt erop vertrouwen dat we zorgvuldig met je gegevens omgaan en dat we ons daarbij netjes houden aan de wet- en regelgeving.

Dit privacybeleid is voor het laatst aangepast op 24 September 2022.

Inhoud

1. Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing wanneer je gebruik maakt van de Picnic app of website en de Picnic diensten zoals beschreven in onze Algemene Voorwaarden. Er is één uitzondering: als je solliciteert via onze website voor een baan bij Picnic is het privacybeleid voor sollicitanten van toepassing.

2. Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?

Picnic Technologies B.V. is het Picnic bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verwerking dan de persoonsgegevens zoals we beschrijven in dit privacybeleid. Picnic Technologies B.V. kan de verzamelde persoonsgegevens vervolgens ook delen met andere Picnic bedrijven die er voor zorgen dat de boodschappen die je bestelt netjes bij je thuis worden bezorgd. Meer informatie hierover kun je vinden onder 6.

3. Welke gegevens verzamelt Picnic

Wanneer we het in dit privacybeleid over gegevens of persoonsgegevens spreken, hebben we het over alle gegevens die direct of indirect tot jou als individu zijn te herleiden. Als je onze app en website gebruikt, verzamelen en gebruiken we de volgende soorten gegevens:

Accountgegevens: dit zijn de gegevens die je opgeeft als je een Picnic account aanmaakt, zoals:

  • Naam
  • Email adres
  • Wachtwoord 
  • Bezorgadres
  • Telefoonnummer
  • Informatie over je huishouden zoals je aangeeft in de app
  • Je privacy instellingen en voorkeuren zoals aangegeven in de app

Bestel- en bezorggegevens: zodra je gebruik maakt van de app en bestellingen bij ons plaatst slaan we ook de gegevens op die je aan ons verstrekt, zoals:

  • Je zoekopdrachten in de app
  • Je bestelde artikelen
  • Het totaalbedrag van je bestelling
  • Het tijdstip waarop je bestelt
  • Het gekozen bezorgmoment

Betaalgegevens: als je een bestelling bij ons plaatst slaan we ook informatie op over de betaling, zoals:

  • De gekozen betaalmethode
  • Je bankrekeningnummer als je kiest voor automatische incasso
  • Een versleutelde versie van je creditcardnummer als je betaalt via creditcard
  • De status en het moment van je betaling

Communicatie en feedback: wanneer je contact opneemt met ons opneemt slaan we de volgende gegevens op:

  • Feedback die je via de app aan ons geeft, inclusief foto’s die je meestuurt
  • Berichten die je ons stuurt via email, social media of WhatsApp
  • De inhoud van je communicatie met ons
  • De inhoud van telefoongesprekken nemen we op om de kwaliteit te verbeteren en onze medewerkers te trainen om jou nog beter van dienst te kunnen zijn.

Informatie over de app, de browser en het apparaat: Zodra je gebruik maakt van de app en website, slaan we de volgende technische gegevens op:

  • Informatie over het type apparaat en besturingssysteem 
  • IP adres
  • Apparaat-ID’s
  • Type netwerkverbinding
  • Browsertype
  • Taalvoorkeur
  • Schermgrootte
  • Technische informatie over foutmeldingen en laadtijden

Gebruiksgegevens: als je gebruik maakt van de app en website, slaan we de volgende gegevens op:

  • Je zoekopdrachten in de app
  • De pagina’s en schermen die je bekijkt in de app of op de website
  • De tijdstippen waarop je een bestelling plaatst, een pagina bekijkt of de app opent
  • Of je onze mails hebt gelezen en of je klikt op een link die we meesturen

Advertentiegegevens: het zal je niet verbazen dat Picnic online advertenties plaatst. Voor dit doeleinde verzamelen we de volgende gegevens:

  • Via welke link of pagina je in onze app of op onze website terecht bent gekomen
  • Welke Picnic advertenties je hebt gezien voordat je onze app of website gebruikte
  • Hoe vaak je een Picnic advertentie hebt gezien

Verderop kun je ook lezen welke gegevens we delen met advertentienetwerken als je daarvoor toestemming geeft.

4. Hoe gebruikt Picnic je gegevens?

Om jouw persoonsgegevens te mogen gebruiken heeft Picnic altijd een reden (een zogenaamde wettelijke grondslag) nodig. Picnic gebruikt jouw gegevens uitsluitend voor de volgende redenen:

Uitvoering overeenkomst: sommige gegevens hebben wij nodig om de overeengekomen persoonlijke boodschappendienst aan jou te kunnen leveren. Zo hebben we je accountgegevens en bestel- en bezorggegevens nodig om een app aan te kunnen bieden die speciaal voor jou is ingericht en om bestellingen bij je te bezorgen. Hiervoor delen wij je gegevens met de lokale Picnic entiteit die ervoor zorgt dat de boodschappen bij jou geleverd worden.

Wettelijke verplichting: soms moeten wij op grond van een wettelijke verplichting bepaalde gegevens verzamelen en bewaren. Bijvoorbeeld op grond van de belastingwetgeving moeten we jouw betaalgegevens en bestel- en bezorggegevens bewaren.

Gerechtvaardigd belang: in bepaalde situaties heeft Picnic of een ander een gerechtvaardigd belang om jouw gegevens te verwerken. We gebruiken bijvoorbeeld jouw gegevens om onze klanten en onszelf te beschermen tegen fraude of misbruik, of om de effectiviteit van aanbiedingen te onderzoeken waardoor we onze klanten beter van dienst kunnen zijn. Hieronder vind je meer informatie over onze gerechtvaardigde belangen.

Toestemming: soms vragen we je ook om toestemming voor het gebruik van jouwe gegevens. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van jouw gegevens voor gepersonaliseerde advertenties of het gebruik van WhatsApp als communicatiemiddel. Deze toestemming kan je op ieder moment weer intrekken.

We gebruiken je gegevens om de Picnic dienst aan te bieden, te leveren en te verbeteren. We zullen je gegevens nooit verkopen of gebruiken voor andere doeleinden dan beschreven in dit privacybeleid. Concreet betekent dit dat we je gegevens als volgt gebruiken:

Om de Picnic app goed te laten werken en onze diensten te verbeteren

We gebruiken je persoonsgegevens om de Picnic app goed te laten werken zodat je veilig en eenvoudig boodschappen kan bestellen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld je gegevens om je veilig in te laten loggen en je te laten zien welke artikelen en bezorgmomenten beschikbaar zijn. Ook gebruiken we je Bestel- en bezorggegevens om je in de app informatie te geven over je lopende en afgeronde bestellingen. Picnic is nooit af en we luisteren iedere dag naar feedback die klanten ons geven om onze diensten te verbeteren. Zo gebruiken we feedback die je ons stuurt om problemen in de app of het bezorgproces te verhelpen. Daarnaast gebruiken we informatie over de app, de browser en het apparaat om eventuele fouten te herkennen en op te lossen en de prestaties van de app en website te verbeteren. Deze gegevens verzamelen wij, onder andere, door cookies te plaatsen, voor meer informatie over ons gebruik van cookies zie hoofdstuk 10 hieronder.

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Bestel- en bezorggegevens
  • Informatie over de app, de browser en het apparaat
  • Communicatie en feedback
  • Gebruiksgegevens

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang om onze website, app en diensten te verbeteren

Om je bestellingen te verwerken en te bezorgen

We gebruiken je persoonsgegevens om bestellingen verwerken, uit te voeren en hierover met je te communiceren. Zo gebruiken we je bezorgadres om de bezorging in te plannen en uit te voeren. We zorgen er ook voor dat onze bezorgers het weten als ze een pakketje bij je op moeten halen, of als er een probleem was bij de laatste bestelling. We kunnen je gegevens ook gebruiken om contact met je op te nemen als er een probleem is met je bestelling. Tot slot gebruiken we de inhoud van je bestelling om de juiste producten in te kopen en er voor te zorgen dat deze op tijd worden ingepakt en klaargezet.

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Bestel- en bezorggegevens
  • Communicatie en feedback

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Uitvoering overeenkomst

Om betalingen te verwerken

We gebruiken je persoonsgegevens om betalingen te verwerken en controleren. Hiervoor werken we samen met betalingsdienstverleners die er voor zorgen dat dit op een veilige manier gebeurt en die voldoen aan de internationale beveiligingsstandaard PCI. Daarnaast vind je in de app een overzicht van de betaalmethodes die je hebt gebruikt en de betalingen die je hebt gedaan. 

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Betaalgegevens

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Uitvoering overeenkomst

Om de app en onze communicatie op maat te maken

De Picnic app is een app die we voor jou op maat maken op basis van je voorkeuren, interesses en gebruik van de app. Dit is een belangrijk onderdeel van onze diensten en de overeenkomst die je met Picnic aangaat. Net als in een fysieke winkel helpen we je graag je weg te vinden. Op deze manier kunnen we online boodschappen doen écht makkelijk en mogelijk maken. Hiervoor gebruiken we je persoonsgegevens. Zo gebruiken we Bestel- en bezorggegevens en Gebruiksgegevens om zoekopdrachten relevanter te maken en producten te sorteren. We plaatsen bijvoorbeeld producten bovenaan die je eerder hebt besteld, of die populair zijn bij andere klanten. Ook doen we relevante productsuggesties, bijvoorbeeld als een bepaald product tijdelijk niet op voorraad is.

We gebruiken je persoonsgegevens ook om onze communicatie op jou af te stemmen. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de berichten die we je sturen persoonlijk en relevant zijn en op het juiste moment worden verstuurd. We herinneren je bijvoorbeeld aan het inleveren van statiegeldflessen en sturen je een berichtje als je favoriete bezorgmoment bijna vol is.

Verder kunnen we je persoonsgegevens ook gebruiken om je aanbevelingen te doen die mogelijk interessant voor je zijn. Zo kunnen we je een persoonlijke aanbieding sturen of in de app laten zien voor een product dat je eerder hebt gekocht of waarvan we verwachten dat je het interessant vindt. Voor meer informatie over het sturen van aanbiedingen, zie de paragraaf ‘Voor het sturen van aanbiedingen’ hieronder. 

Om het mogelijk te maken voor ons om onze app en communicatie op maat te maken voor jou, zoals hierboven uitgelegd, verdelen we onze klanten over verschillende klantgroepen. Deze klantgroepen worden bepaald op basis van bepaalde algemene kenmerken die te maken hebben met de gegevens die klanten aan ons verstrekken, hun interactie met onze diensten en de app en hun bestelpatronen. Op basis van deze groepen kunnen wij er dus voor zorgen dat jij als klant gemakkelijk je favoriete producten kan vinden en op de hoogte bent van aanbiedingen die voor jou interessant zijn. 

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Bestel- en bezorggegevens
  • Informatie over de app, de browser en het apparaat
  • Gebruiksgegevens

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang om onze diensten en communicaties relevanter en interessanter te maken voor jou

Voor het beantwoorden van je vragen en feedback

Onze klantenservice staat altijd klaar om je vragen en feedback te beantwoorden. Om je goed van dienst te kunnen zijn gebruiken we je persoonsgegevens. Zo gebruiken we je Accountgegevens om met je te communiceren en kijken we naar je Bestel- en bezorggegevens om eventuele problemen te verhelpen. We gebruiken deze informatie ook om onze dienstverlening te verbeteren. Als we bijvoorbeeld merken dat er meerdere klachten over een specifiek probleem binnenkomen doen we extra ons best dat probleem zo snel mogelijk op te lossen.

We sorteren Communicatie en feedback die we ontvangen van klanten ook automatisch op onderwerp en inhoud. Zo kunnen we de meest urgente klachten eerst behandelen en de medewerkers met de juiste kennis inschakelen om je te helpen.

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Bestel- en bezorggegevens
  • Informatie over de app, de browser en het apparaat
  • Communicatie en feedback
  • Gebruiksgegevens

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Uitvoering overeenkomst
  • Gerechtvaardigd belang om onze diensten en dienstverlening te verbeteren

Voor het sturen van aanbiedingen 

Bij het aanmaken van een account of via je instellingen kun je aangeven of wij met je mogen communiceren over onze producten en dienstverlening. Als je je daarvoor hebt opgegeven, gebruiken we je contactgegevens om je berichtjes te sturen via e-mail, SMS, push-notificaties en andere kanalen zoals WhatsApp. Sommige aanbiedingen sturen we alleen naar specifieke klantgroepen. 

Wil je geen aanbiedingen meer ontvangen? Dan kun je je onderaan elke marketing e-mail afmelden. Ook in onze app kun je je via ‘Privacyinstellingen’ afmelden voor onze mails en andere berichtjes of je voorkeuren aangeven per type communicatie. Behalve om digitaal met je te communiceren over onze producten en diensten, gebruiken we je gegevens ook om te evalueren hoe onze marketingberichten presteren. We kijken bijvoorbeeld hoe vaak onze e-mails worden geopend en hoeveel mensen op een knop in deze berichten klikken.

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Bestel- en bezorggegevens
  • Gebruiksgegevens
  • Informatie over de app, de browser en het apparaat

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Gerechtvaardigd belang om je op de hoogte te houden van onze aanbiedingen en om te evalueren hoe onze marketingberichten presteren
  • Toestemming, als dat wettelijk is vereist

Om jou en anderen advertenties te laten zien

We willen onze klanten en potentiële nieuwe klanten graag online advertenties laten zien. Zo kunnen we Picnic nog verder laten groeien en verbeteren. Voor dit doeleinde gebruiken we je persoonsgegevens. Deze gegevens verzamelen wij, onder andere, door cookies te plaatsen, voor meer informatie over ons gebruik van cookies zie hoofdstuk 10 hieronder. Als je ons toestemming geeft, delen we onderstaande informatie met de advertentienetwerken Google, Meta/Facebook, TikTok, SnapChat, en Criteo:

  1. Een gehashte versie van je e mailadres
  2. Gebruiksgegevens
  3. Informatie over de app, de browser en het apparaat, zoals apparaat IDs, en informatie over wanneer je de app opent
  4. Advertentiegegevens

Deze advertentienetwerken helpen Picnic om gerichter en effectiever te adverteren.

Je kunt deze toestemming ook altijd weer intrekken via de privacy instellingen in de Picnic app. Deze informatie delen we om jou en anderen relevante advertenties te kunnen laten zien op andere websites. Daarnaast kunnen de advertentienetwerken deze informatie gebruiken om andere potentiële Picnic klanten te vinden en hen ook advertenties te laten zien als zij daarvoor toestemming hebben gegeven. We gebruiken deze informatie ook om te meten hoe effectief onze advertentiecampagnes zijn en om na te gaan welke advertenties je mogelijk al eerder hebt gezien van ons. Daarnaast kunnen deze derde partijen je gegevens gebruiken om jou gerichte advertenties te laten zien op basis van de door hen verzamelde gegevens. Picnic heeft een gerechtvaardigd belang om op geaggregeerd niveau de effectiviteit van haar campagnes te meten en te optimaliseren.

Op het gebruik daarvan door die derden is hun eigen privacybeleid van toepassing. Deze bedrijven zullen in hun privacybeleid zelf uitleggen welke persoonsgegevens zij verzamelen en voor welke doeleinden zij deze verwerken. Een overzicht van die derden en hun privacyverklaringen vind je hier:

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Toestemming
  • Gerechtvaardigd belang om de effectiviteit van onze campagnes te meten en te optimaliseren

Om fraude en misbruik tegen te gaan

We hopen dat het nooit gebeurt, maar helaas hebben we soms te maken met fraude. Om fraude en gebruik van onze diensten in strijd met de algemene voorwaarden tegen te gaan gebruiken we je persoonsgegevens. Zo controleren we bijvoorbeeld of opgegeven Betaalgegevens wel kloppen en kunnen we betalen via automatische incasso niet aanbieden voor transacties en klanten ervaring een verhoogd frauderisico hebben. Picnic heeft een gerechtvaardigd belang om zichzelf te beschermen tegen fraude.

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Bestel- en bezorggegevens
  • Informatie over de app, de browser en het apparaat
  • Communicatie en feedback
  • Gebruiksgegevens

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Gerechtvaardigd belang om fraude en het gebruik van onze diensten in strijd met de algemene voorwaarden op te sporen en tegen te gaan 

Voor markt- en productonderzoek

We doen regelmatig onderzoek naar hoe onze producten in de smaak vallen. We meten op geaggregeerd niveau welke producten populair zijn in bepaalde regio’s of bij bepaalde segmenten klanten. Op basis van dit onderzoek verbeteren we ons productaanbod en proberen we de vraag naar producten te voorspellen zodat we genoeg, maar niet te veel producten inkopen. Dit onderzoek is gericht op het vinden algemene trends en het doen van algemene voorspellingen. Picnic heeft een gerechtvaardigd belang om de markt die zij bedient in kaart te brengen en daarover voorspellingen te doen.

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Bestel- en bezorggegevens

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Gerechtvaardigd belang om ons productaanbod te verbeteren

Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen

In bepaalde gevallen verzamelen en gebruiken wij je persoonsgegevens om aan een wettelijke verplichting te voldoen, of om een juridische vordering in te stellen of om Picnic tegen een juridische vordering te verdedigen. Zo hebben we bijvoorbeeld de plicht om bepaalde persoonsgegevens te bewaren op grond van belastingwetgeving. Picnic heeft in sommige gevallen ook een gerechtvaardigd belang om persoonsgegevens te gebruiken in verband met een wettelijke verplichting of een juridische vordering, bijvoorbeeld in het geval van een product recall.

Voor dit doeleinde gebruiken we de volgende gegevens:

  • Accountgegevens
  • Bestel- en bezorggegevens
  • Informatie over de app, de browser en het apparaat
  • Communicatie en feedback
  • Gebruiksgegevens
  • Informatie over de app, de browser en het apparaat
  • Advertentiegegevens

De juridische basis voor het verwerken van deze gegevens is:

  • Wettelijke verplichting
  • Gerechtvaardigd belang om aan wettelijke verplichtingen te voldoen

5. Hoe delen we gegevens met anderen?

Aanbieders van betaaldiensten

Om de betaling van jouw boodschappen te verwerken kunnen we samenwerken met derden die betaaldiensten aanbieden. Je merkt daar als het goed is niets van, behalve dat je misschien de naam van de betaaldienst-aanbieder op je rekeningafschrift ziet staan. Deze betaaldienstverleners gebruiken je betaalgegevens om betalingen te kunnen verwerken en zij kunnen ons ondersteunen bij het voorkomen van betaalfraude. 

Leveranciers die we vertrouwen

Picnic schakelt andere bedrijven in die ons helpen met het leveren van onze producten en diensten, zoals aanbieders van IT diensten, adviseurs en advertentiebedrijven en marketingbedrijven. Wanneer deze leveranciers voor hun werkzaamheden jouw gegevens nodig hebben, maken we heldere afspraken om er voor te zorgen dat jouw gegevens uitsluitend worden gebruikt voor de afgesproken doelen en in overeenstemming met de geldende wetgeving.

Andere Picnic ondernemingen

Picnic Technologies B.V. ontwikkelt en beheert de website en apps die nodig zijn om de Picnic diensten te leveren. Picnic Technologies B.V. deelt jouw gegevens met andere Picnic ondernemingen als dat noodzakelijk is voor het leveren van de Picnic diensten, inclusief om uitvoering te geven aan de diensten uit de Picnic app en om ervoor te zorgen dat jouw bestellingen goed verwerkt en geleverd worden. We delen gegevens van klanten in Nederland bijvoorbeeld met: Picnic Fulfillment B.V., Picnic Hubs B.V., Picnic Services B.V., Picnic B.V. en Picnic International B.V.

Als je klant bent in Duitsland delen we je gegevens met Picnic GmbH die deze gegevens gebruikt voor het leveren van de Picnic diensten in Duitsland.

Als je klant bent in Frankrijk delen we je gegevens met Picnic SA die deze gegevens gebruikt voor het leveren van de Picnic diensten in Frankrijk.

Nespresso 

Bij Picnic kun je Nespresso producten bestellen. Als je een Nespresso product bestelt, vragen we je om toestemming voor het delen van je Nespresso-aankopen, naam e-mail en adres met Nespresso. Als je toestemming geeft, kan Nespresso deze gegevens gebruiken voor het sturen van persoonlijke aanbiedingen. Op dit gebruik van je gegevens is het privacybeleid van Nespresso van toepassing.

Reorganisaties

In verband met reorganisaties, herstructureringen, fusies of verkoop van aandelen of bedrijfsmiddelen van Picnic kunnen we jouw gegevens overdragen aan derden, onder de voorwaarde dat het verdere gebruik van jouw gegevens plaatsvindt in overeenstemming met dit privacybeleid. Picnic heeft een gerechtvaardigd belang om een dergelijke reorganisatie, herstructurering, fusie of verkoop mogelijk te maken.

6. Hoe lang bewaren we je gegevens?

Picnic bewaart jouw gegevens alleen voor zolang deze gegevens noodzakelijk zijn voor de doeleinden waarvoor wij ze hebben verzameld. De precieze bewaartermijn verschilt dus per doeleinde waarvoor de gegevens zijn verzameld. Als hoofdregel geldt dat we je gegevens bewaren voor de duur dat je klant bij ons bent. Dit stelt ons in staat om je te kunnen laten zien wat je in het verleden hebt besteld en om de relevantie van de door ons aanbevolen producten te verbeteren. Zodra je geen klant meer bij ons bent bewaren we je gegevens nog tot vijf jaar om te voldoen aan wettelijke bewaartermijnen, of gepseudonimiseerd voor analytische doeleinden, wat een gerechtvaardigd belang van Picnic is. 

Daarnaast zijn er verschillende wettelijke bewaartermijnen waardoor Picnic bepaalde gegevens langer moet bewaren dan andere gegevens. Op basis van deze wettelijke bewaartermijnen bewaren we andere gegevens tot tien jaar nadat je geen klant meer bij ons bent.

7. Wanneer kunnen wij je gegevens buiten Europa gebruiken en hoe beschermen wij ze dan?

We proberen je gegevens zoveel mogelijk binnen Europa te gebruiken. Soms is het nodig om je gegeven buiten Europa te gebruiken, bijvoorbeeld als een leverancier buiten Europa is gevestigd, of wanneer je via social media of WhatsApp met ons communiceert. Wanneer we je gegevens buiten Europa gebruiken zorgen we ervoor dat dit gebeurt in overeenstemming met dit privacybeleid en dat de bescherming van jouw gegevens altijd voldoende gewaarborgd blijft. Dit doen wij bijvoorbeeld door met leveranciers overeenkomsten te sluiten op basis van de geldende Europese standaard modelcontractbepalingen voor de internationale doorgifte van persoonsgegevens (je kunt de klantenservice vragen om een kopie).

8. Hoe beveiligen jullie mijn gegevens?

Picnic neemt organisatorische en technische maatregelen om jouw gegevens zo goed mogelijk te beveiligen en te beschermen. Zo maken wij gebruik van verschillende beveiligingstechnieken (zoals firewalls, encryptie en virusscanners) om ervoor te zorgen dat jouw persoonlijke gegevens en de inhoud van jouw communicatie zo goed mogelijk wordt beschermd. Wij hanteren fysieke (toegangs- )beveiligingsmaatregelen voor onze kantoren en belangrijke apparatuur (zoals servers). Ook houden wij onze systemen en software zoveel als mogelijk up-to-date en zorgen wij ervoor dat onbevoegde personen geen toegang tot jouw gegevens hebben, door uitsluitend bepaalde Picnic werknemers toegang tot jouw gegevens te geven. Ook bestaat binnen Picnic een aparte afdeling die zich permanent richt op de bescherming en beveiliging van jouw persoonsgegevens, het privacybeleid van Picnic en alle ontwikkelingen op privacy gebied.

9. Welke rechten heb je met betrekking tot je gegevens?

Als Picnic klant heb je verschillende rechten en mogelijkheden om te bepalen hoe Picnic met je gegevens omgaat. Hieronder lees je meer over deze rechten en hoe je deze kan uitoefenen.

Je kunt inzage vragen in de persoonsgegevens die Picnic van jou gebruikt. De meeste gegevens, zoals je accountgegevens en je bestelgeschiedenis  kun je zelf inzien in de Picnic app. Als dit niet voldoende is, kun je ook contact opnemen met onze klantenservice om een aanvullend inzageverzoek te doen.

Je kunt je account en je gegevens verwijderen via de Picnic app. Ga naar je ‘Mijn profiel’ en kies ‘Account verwijderen’. We zullen dan jouw persoonsgegevens verwijderen of anonimiseren, tenzij we een juridische reden hebben om jouw gegevens langer te bewaren, bijvoorbeeld om te voldoen aan fiscale bewaartermijnen. Let wel dat dit definitief is en we je account niet kunnen herstellen. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice om je account te laten verwijderen. 

Je kun je gegevens eenvoudig wijzigen in de Picnic app op de ‘Mijn profiel’ pagina.

Je kunt in de Picnic app eenvoudig je gegeven toestemming intrekken.

Je hebt in specifieke gevallen ook het recht om een beperking van het gebruik van je gegevens aan te vragen en om bezwaar tegen een verwerking te maken. Zo heb je bijvoorbeeld het recht om bezwaar te maken tegen het opstellen van klantprofielen die Picnic gebruikt voor het personaliseren van de Picnic app. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice door te mailen naar privacy@picnic.nl

Misschien ben je ontevreden over hoe wij met je gegevens omgaan. Als dat zo is willen we kijken wat we daar aan kunnen doen. Neem dus vooral contact met onze functionaris gegevensbescherming op via DPO@picnic.nl. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthouder. Dat is in het geval van Picnic de Autoriteit Persoonsgegevens of de bevoegde toezichthouder in het land waarin je Picnic diensten gebruikt.

10. Hoe gebruikt Picnic cookies en soortgelijke technieken?

We gebruiken cookies en vergelijkbare technieken Picnic diensten aan te bieden en te verbeteren, te begrijpen hoe klanten onze diensten gebruiken zodat we verbeteringen kunnen aanbrengen en om advertenties te kunnen weergeven. Zie onze Cookieverklaring voor meer informatie over cookies en hoe wij deze gebruiken. Je kunt daar ook je Cookievoorkeuren aanpassen.

We plaatsen op onze website eigen cookies, die alleen door Picnic worden gebruikt. Ook worden via onze website cookies van derden geplaatst. Deze derde partijen kunnen daarmee gegevens over jouw gebruik van de Picnic website verzamelen. Op het gebruik daarvan door die derden is hun eigen privacy- en cookiebeleid van toepassing. Hou er rekening mee dat deze derden jouw gegevens kunnen gebruiken voor hun eigen doeleinden, zoals het laten zien van gerichte advertenties op basis van de informatie die zij over jou verzamelen. Een overzicht van die derden en hun privacy- en cookieverklaringen vind je hier:

Als je toestemming geeft voor het plaatsen van cookies door deze derde partijen kunnen jouw persoonsgegevens worden gebruikt buiten de Europese Unie.

11. Hoe kun je ons bereiken?

Heb je nog vragen over ons privacybeleid, of wil je je rechten uitoefenen? Je mag ons altijd mailen op privacy@picnic.nl. Dan leest onze functionaris gegevensbescherming ook mee.

Je kunt ons ook schriftelijk bereiken door een brief te sturen naar:

Picnic Technologies B.V.

Van Marwijk Kooystraat 15

1114 AG in Amsterdam

Vermeld dan graag dat je brief gaat over ons privacybeleid, dan zorgen wij er voor dat je brief door de juiste mensen wordt gelezen.

Wil je je vraag exclusief stellen aan onze functionaris gegevensbescherming? Mail dan naar DPO@picnic.nl. De functionaris gegevensbescherming zal jouw vraag vertrouwelijk behandelen. 

12. Kan dit privacybeleid worden gewijzigd?

Het kan van tijd tot tijd noodzakelijk zijn dat we dit privacybeleid moeten wijzigen. Als we inhoudelijk belangrijke wijzigingen willen doorvoeren in de manier waarop we persoonsgegevens verwerken, bijvoorbeeld als we nieuwe soorten persoonsgegevens willen verzamelen of de gegevens voor nieuwe doelen willen verwerken, zullen we je daar eerst over informeren.

Download de Picnic-app

De gratis Picnic-app is beschikbaar voor Android en iOS. Download ‘m gauw!

Hoera, Picnic komt naar Drachten!

Download de app